Hilda Klaassen 
beeldende kunst en educatie

Over Hilda

''Ik vind het belangrijk dat je mag laten zien wat je bent en wat je kunt. Op een fantasievolle en creatieve manier elkaar leren kennen, met als doel elkaar leren accepteren en respecteren''.

Hilda Klaassen
 
Opleiding:                                                                                                         

HBO  Kunstacademie Vredeman de Vries, Minerva, Leeuwarden 1986-1991               
Post-HBO Beroepskunstenaar in de Klas, BIK, Groningen 2008-2009  


Hilda werkt als beeldend kunstenaar, maakt schilderijen, tekeningen en installaties. Als BIKker en organisator van educatieve kunstprojecten.

Projecten op basisscholen en speciaal onderwijs in Noord-Nederland, voor museum Dr8888, Gemeente Drachten, Marum en Leeuwarden, Wetterskip en Friese Milieu Federatie.
 
Centrumcoördinator voor Stichting de Vrolijkheid en als “verbinder” tussen Vrolijkheidkinderen en de “buitenwereld” in Drachten/Friesland.

 

Interdisciplinaire kunstprojecten met o.a. percussie muzikant, operazangeres en filmer.      

Exposeren autonoom werk in galeries en installaties tbv culturele activiteiten en samen met Gerdie de Jong als FrieseBries met projecten met een ;-) Persoonlijke ontwikkeling met kunstenaars in “Opkamer bijeenkomsten” georganiseerd door Corma Pol, kunstcoach, Groningen. 

Tentoonstellingscommissielid van expositie DArt, Drachtster kunstenaars exposeren in expositieruimte de Galerij en in de Lawei, Drachten.